Voice To Text Malay (Bahasa Melayu)

Add Punctuation

Say Insert
1
2 ↲↲
3 '
4 :
5 ,
6
7
8 !
9
10 .
11 ?
12 ;
13 *
14 ^
15 =
Text to speech (TTS) Read your text Notes in audio format
Tips: Select your language, rate adjust the speed of the selected voice will speak your transcribed text while the pitch governs how high or low the voice speaks.

Suara Ke Teks Percuma Dalam Talian dalam Bahasa Melayu


Suara ke teks atau pertuturan ke teks ialah sistem pengecaman pertuturan dalam talian. Sekarang anda tidak perlu menaip dengan papan kekunci anda, anda hanya menaip mengikut petunjuk atau bercakap. Ia lebih cepat daripada kaedah menaip. Sistem ini akan membantu penulis, blogger, dan penulis. Anda perlu menyambungkan mikrofon ke sistem dan imlak dan sistem kami menukar suara anda kepada teks dalam masa nyata tanpa sebarang bayaran. Dengan sistem ini, anda boleh menulis buku, catatan blog, artikel dan juga menyimpan terus ke dalam format Microsoft word. Malah anda boleh menulis e-mel dan hantar e-mel melalui sistem kami.

Kami menghormati privasi jadi anda tidak perlu risau untuk mencuri data anda kerana data anda berjaya tidak disimpan ke dalam pelayan. Semua data disimpan ke dalam komputer anda menangkap memori.

Arahan untuk menggunakan suara ke teks

Pertama, Sambungkan mikrofon berkualiti tinggi ke PC anda (jika anda mempunyai mikrofon terbina dalam ia mungkin cukup baik).

Langkah untuk diikuti

  • 1.Klik mikrofon
  • 2.Timbul akan membuka klik untuk membenarkan tapak web mendengar mikrofon anda. Klik "Benarkan". Pop timbul ini dibuka sahaja satu kali. Selepas anda membenarkan ia tidak akan dipaparkan lagi.
  • 3.Mulakan imlak. Cakap dengan perlahan dan jelas. Jarakkan perkataan anda dan tekankan diksi yang betul untuk lebih baik hasil.

Punca kegagalan yang paling biasa ialah:

  • 1. Mikrofon tidak disambungkan dengan betul atau masalah perkakasan dengan mikrofon
  • 2. Tapak web kami hanya disokong pelayar google chrome terkini.
  • 3. Kebenaran untuk mendengar tidak diberikan
  • Chrome mendengar mikrofon yang salah
  • 4.Untuk menyelesaikan 2 masalah terakhir, anda harus mengklik pada ikon kamera kecil dalam bar alamat penyemak imbas (akan muncul selepas anda mengklik mikrofon) dan di sana tetapkan kebenaran untuk Benarkan voicetotext.org dan pilih mikrofon yang betul daripada senarai lungsur turun.

Siapa yang boleh mendapat manfaat?

Sesiapa yang penat atau kerja menaip yang berat (seperti pengarang dan penulis) biasa menaip kekunci mungkin mendapati voicetotext.org berguna. Ia juga berguna untuk orang tertentu yang mempunyai beberapa keadaan fizikal atau disebabkan masalah umur.

Apakah itu pengecaman pertuturan?

Alat pengecaman pertuturan ialah sekeping perisian pertuturan ke teks atau pertuturan dalam talian alat pengecaman, yang direka untuk menawarkan transkripsi masa nyata bagi imlak langsung dengan suara anda. Alat jenis ini tidak memerlukan sebarang usaha menaip atau fizikal seperti menaip atau menulis. Mereka beroperasi semata-mata berdasarkan suara pengguna dan kemudian menawarkan versi dikte yang ditaip keluar.

Soalan Lazim ?


Bagaimanakah saya boleh menaip dengan suara saya?

Anda boleh menaip menggunakan suara anda dengan membuka alat voicetotext.org kami. Klik pada "Ikon mikrofon", berikan akses kepada mikrofon anda dan anda akan mula menyalin suara anda ke dalam teks.

Bagaimanakah saya boleh menghidupkan suara kepada teks?

Untuk menghidupkan suara kepada teks hanya tekan pada butang “Ikon mikrofon”, benarkan sistem daftar dan berikan akses kepada mikrofon anda. Anda kemudian boleh mula bercakap dengan kuat. Sistem akan mendengar apa yang anda sedang menyebut dan menulis perkataan secara automatik pada skrin.

Apakah yang dimaksudkan dengan menaip suara?

Penaipan suara bermakna anda boleh menaip beberapa teks dengan menggunakan bunyi atau suara anda dan bukannya menggunakan papan kekunci atau pen anda. Menggunakan suara anda dan bukannya papan kekunci anda membantu mengelakkan salah ejaan dan ketidakcekapan.

Apakah itu teknologi pertuturan kepada teks?

Teknologi pertuturan kepada teks menukar perkataan yang dituturkan kepada teks. Penukaran daripada anda bunyi ke teks dilakukan serentak dan membantu anda menulis dengan lebih cepat dan mengelakkan ralat menaip dan akhirnya gangguan.